Pentru cei cu sere si solarii

Scris de Echipa Alcedo

solar-3Tratamentele la sol cu RAISAN 51, o necesitate in combaterea ciupercilor, nematozilor, insectelor si buruienilor

In solul din spatiile protejate, ca si in camp, exista o serie de agenti patogeni, daunatori si seminte de buruieni care daca nu sunt combatute pot provoca pagube foarte mari, ducand chiar pana la compromiterea culturilor. Multi cultivatori de legume in spatii protejate (sere, solarii) inregistreaza pierderi din ce in ce mai mari,  de multe ori cauza principala fiind alegerea unor masuri neadecvate  de combatere a acestor agenti de daunare. Pentru a preveni aceste situatii se recomanda, ca intre doua cicluri de productie sa se faca dezinfectia solului. RAISAN 51 este o solutie tehnologica folosita de multi legumicultori, un fumigant de sol, cu activitate fungicida, insecticida, nematocida si erbicida. Astfel, RAISAN 51 asigura combaterea ciupercilor din sol (Fusarium, Verticillium, Rhizoctonia, Armillaria, Pythium, etc.), a nematozilor (Meloydogine, Pratylenchus, Globodera spp, Ditylenchus spp; Rotylenchus spp etc) a insectelor din sol (viermi sarma, buha semanaturilor, etc) si a buruienilor.

Cum aplicati acest produs?

Ei bine, se aplica pe suprafata solului, cu ajutorul sistemului de irigare/fertirigare, inaintea infiintarii unei noi culturi, cand in sol se inregistreaza intre 10 grade si 25 grade Celsius. Doza recomandata este de 750 pana la 1.200 l/ha, in functie de organismele daunatoare, tipul de sol, adancimea de dezinfectat. Daca se doreste ca efectul de erbicid sa fie eficient se va mari doza de aplicare pana la 2.000 l/ha. Produsul se descompune in sol si nu lasa reziduuri in planta.

RAISAN 51 este solubil in apa, ceea ce permite o aplicare prin sistemul de irigare. Produsul poate fi aplicat la o adancime de 10 cm, prin udare sau injectare. Cea mai recomandata metoda pentru RAISAN 51 este irigarea prin picurare, deoarece permite o distributie uniforma a produsului atat pe orizontala cat si pe adancime. Dupa aplicare, solul se iriga usor pentru izolarea substantei in sol, apoi se acopera cu o folie de plastic timp de 15-21 zile sau prin compactarea solului. Dupa eliminarea foliei, solul trebuie lucrat pentru a ajuta la eliminarea gazelor care au mai ramas in sol. Noua cultura se poate planta dupa 5-6 zile de la aerisire.

Pentru a mentine efectul tratamentului de dezinfectie cu RAISAN 51 pentru o perioada mai lunga, recomandam legumicultorilor sa nu foloseasca, pe cat posibil, in spatiile dezinfectate utilaje care au fost folosite in spatii nedezinfectate. Acest lucru va ajuta la prevenirea reinfestarii.

Pentru a afla mai multe informatii despre acest produs, dar si despre alte produse, puteti contacta reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.