Pentru ca nu prezinta risc pentru sanatatea umana, Copa-Cogeca indeamna Comisia Europeana sa pastreze pe piata glifosatul!

Comisia EuropeanaDe curand, Organizatia Copa-Cogeca a trimis o scrisoare oficiala Comisiei Europene in care indeamna reprezentantii blocului comunitar sa pastreze pe piata glifosatul, dupa ce Autoritatea pentru Siguranta Alimentara a UE (EFSA) a emis un aviz conform caruia glifosatul nu prezinta risc pentru sanatatea umana. “Dupa ce EFSA a confirmat siguranta acestui produs, ne asteptam ca oficialii Comisiei Europene sa prelungeasca autorizatia de folosire a glifosatului. Acesta este utilizat pe scara larga, de toate statele UE, si este un instrument esential pentru agricultori, in special datorita raportului calitate-pret. Fara acesta, culturile de cereale, precum si plantatiile de vita de vie sau cele pomicole ar fi in pericol”, a declarat secretarul general al organizatiei Copa-Cogeca, Pekka Pesonen.

In urma cu ceva timp, Centrul International de Cercetari asupra Cancerului (CIRC) a clasificat in cadrul unui studiu stiintific glifosatul ca fiind “probabil cancerigen”. In replica, producatorii glifosatului sustin ca studiul realizat de CIRC este eronat. Acestia aduc ca si contraargument la studiul CIRC studiile realizate de BfR (Institutul Federal German de evaluare a riscurilor), insarcinat cu reevaluarea la nivel european a glifosatului, asa cum se face o data la zece ani, iar raportul Institutului releva faptul ca glifosatul nu prezinta niciun risc pentru sanatatea umana.

sursa: lafranceagricole.fr

Text adaptat de echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.