Pentru ca nu prezinta pericol pentru oameni si mediu, Presedintele CE, Jean-Claude Juncker respinge propunerea deputatilor europeni de blocare a reautorizarii glifosatului

La inceputul lunii mai, 30 de deputati europeni au trimis o scrisoare presedintelui Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, prin care sugerau ca decizia Agentiei Europene a Medicamentului, conform careia glifosatul nu este cancerigen a fost influentata de compania Monsanto. In acest context, deputatii i-au cerut presedintelui CE sa incerce blocarea reautorizarii glifosatului. Ca raspuns, oficialul european sustine faptul ca, nu are niciun motiv sa puna la indoiala evaluarile si concluziile stiintifice, conform carora glifosatul nu este cancerigen. Acesta a mai adaugat faptul ca, deputatii europeni si-au formulat un punct de vedere avand la baza un studiu stiintific care nu era concludent in luarea deciziei de incercare a blocarii reautorizarii glifosatului. Mai mult, Juncker a atras atentia deputatilor asupra concluziilor altor organisme de reglementare din Canada, Statele Unite, Noua Zeelanda, Australia si Japonia, care sustin faptul ca glifosatul nu prezinta pericol pentru oameni si mediu.

Reamintim ca, o decizie privind viitorul glifosatului va fi luata pana la sfarsitul acestui an.

sursa: www.agribusinessglobal.com

Text realizat de echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.