Pentru a stimula fermierii sa infiinteze culturi proteice, Comisia Europeana vrea sa majoreze sprijinul cuplat!

soia 2La inceputul acestei saptamani, Comisia Europeana a anuntat ca vrea sa reevalueze sprijinul cuplat acordat fermierilor europeni, implicit agricultorilor din Romania, pentru culturile proteice: soia, fasole, mazare, etc. Sprijinul direct acordat fermierilor trebuie sa fie substantial incat sa-i stimuleze pe acestia sa cultive aceste plante si sa fie legat direct de cresterea productiei. Productia europeana de plante proteaginoase nu este suficienta.

Comisia Europeana solicita expertilor si partilor interesate opiniile lor cu privire la situatia actuala a sectorului proteinelor vegetale din UE, aceasta fiind prima faza a posibilei dezvoltari a unui plan european privind proteinele. Consultarea cu partile interesate va fi probabil urmata de consultari directe cu statele membre ale UE si cu partile interesate din industrie, cum ar fi sindicatele fermierilor sau asociatiile de producatori agricoli.

sursa: agroinfo.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.