Pariati pe TOPSIN 500 SC pentru culturi sanatoase!

Scris de Echipa Alcedo

Combaterea bolilor din culturi trebuie privita ca un sistem integrat prin tratarea semintelor inainte de semanat, evitarea fertilizarii unilaterale si cu doze mari de azot, semanatul in epoca optima, respectarea densitatii, mentinerea culturii curata de buruieni, efectuarea tratamentelor in vegetatie, etc. Precipitatiile abundente din ultimele saptamani, alternand cu temperaturile ridicate au creat, printre altele, conditii prielnice dezvoltarii anumitor boli in culturile agricole. Pentru a preveni sau combate boli precum fuzarioza, septorioza, verticilioza la legume, putregaiul alb la floarea-soarelui, dar si fainarea si rapanul in plantatiile de meri si peri, precum si alte boli cu care va puteti confrunta in aceasta perioada va recomandam fungicidul TOPSIN 500 SC, care se afla in portofoliul de produse al companiei ALCEDO. Produsul are actiune fungicida, de contact si sistemica, fiind absorbit de plante prin frunze si radacini, avand un foarte bun efect preventiv si curativ fata de un spectru larg de agenti fitopatogeni care provoaca boli ale plantelor, cu infectie de suprafata si sistemica.

Retineti! TOPSIN 500 SC se aplica prin stropiri cu volume normale de apa, avandu-se in vedere recomandarile din tehnologiile specifice pe culturi, referitoare la fazele si momentele obligatorii pentru aplicarea tratamentelor. Eficacitatea cea mai buna se obtine cand tratamentele se aplica preventiv, inainte de/sau la aparitia primelor simptome de boala. Despre compatibilitate, va spunem ca TOPSIN 500 SC se poate aplica in amestec cu alte produse fungicide si/sau insecticide, cu exceptia celor alcaline, precum si cu fertilizanti foliari (MICROFERT U, MICROFERT Zn si cei din gama FOLIMAX – recomandarile vor fi in functie de cultura, faza de vegetatie si scopul dorit). In tabelul de mai jos, veti gasi dozele pe fiecare cultura in parte, pentru care este omologat acest fungicid.

Cultura Agentul de daunare Conc./Doza
Florea-soarelui Putregaiul alb(Sclerotinia sclerotiorum)
Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)
Patarea bruna si frangerea tulpinilor (Phomopsis helianthi)
Alternarioza (Alternaria spp.)
1,4 l/ha (2 tratamente in vegetatie)
Grau, Orz Boli foliare si ale spicului:
Fainarea (Erysiphe graminis),
Ruginile (Puccinia spp.),
Septorioze (Septoria spp.),
Fuzarioza (Fusarium spp.), Helmintosporioza (Helminthosporium spp.), Patarea reticulara a frunzelor (Pyrenophora teres)
1,250 l/ha
Rapita Putregaiul negru ( Phoma lingam)
Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum)
Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)
Alternarioza (Alternaria brassicae)
Fainarea (Erysiphe communis)
1,4 l/ha, aplicat in vegetatie
Vita de vie Fainarea (Uncinula necator) 1,5 l/ha (in 1000 l apa)
Mar Rapan (Venturia inaequalis)
Fainare (Podosphaera leucotricha)
0,14% (2,1 l/ha in 1.500 l apa)
Par Rapan (Venturia pirina)
Patarea alba a frunzelor (Mycosphaerella sentina) Patarea bruna a frunzelor (Diplocarpon mespili)
0,14% (1,4 l/ha in 1000 l apa)
Cires si Visin Patarea frunzelor (Blumeriella jaapi) 0,1% (1,0 l/ha in 1000 l apa)
Capsuni Patarea alba a frunzelor (Mycosphaerella fragariae) 0,1% (1,0 l/ha in 1000 l apa)
Tomate Septorioza (Septoria lycopersici) 0,07% (0,7 l/ha)
Tomate, Ardei, Vinete Fuzarioza (Fusarium oxysporum), Verticilioza (Verticillium dahliae) 0,07 – 0,14% (0,5 l solutie/planta, la radacina)
Castraveti Fuzarioza (Fusarium oxysporum)
Verticilioza (Verticillium dahliae)
0,07 – 0,14% (1 l solutie/planta, la radacina)
Pepeni verzi si galbeni Antracnoza (Bolletotrichun lagenarium) 0,07% (0,7 l/ha)
Fuzarioza (Fusarium oxysporum) 0,07 – 0,14% (0,5 l solutie/planta la radacina

Pentru a afla mai multe informatii despre acest produs, dar si despre alte produse, puteti contacta reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.