Parazitii invazivi ataca albinele

Scris de Echipa Alcedo

albina - neonicotinoide (1)Cativa cercetatori din America, au descoperit unele colonii de albine care par imune la atacurile diversilor paraziti, de la capusa ectoparazita Varroa destructor la Nosema ceranae. Coloniile, descoperite in Newfoundland, Canada, le ofera oamenilor de stiinta o ocazie unica pentru a studia albinele care au dezvoltat mecanisme eficiente de aparare impotriva unor daunatori care decimeaza coloniile din alte zone ale lumii.

Parazitii invazivi, ca Nosema ceranae, o ciuperca, sau Varroa, au generat pierderi importante crescatorilor de albine din intreaga lume si au redus semnificativ capacitatea de productie a efectivelor care le-au supravietuit. Acesti paraziti ameninta securitatea alimentara la nivel mondial, deoarece albinele sunt cele care asigura polenizarea”, a declarat profesorul Nancy Ostiguy.

Echipa condusa de Nancy Ostiguy va continua sa analizeze relatia dintre diversii agenti patogeni si parazitii care afecteaza familiile de albine, in paralel cu studierea efectelor pe care le au asupra albinelor si daunatorilor lor substantele chimice, cum sunt pesticidele. Scopul acestor cercetari este de a oferi apicultorilor solutii viabile pentru a-si mentine albinele sanatoase.

sursa: stiriagricole.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.