Pachetul Rival Plus, solutia benefica pentru o cultura de cereale paioase fara buruieni

Scris de Echipa Alcedo

Ploile cazute in ultimul timp pot favoriza aparitia buruienilor. Atunci cand solul va permite intrarea in camp, inainte de a alege produsele pentru efectuarea erbicidarii, recomandam tuturor fermierilor sa aiba in vedere istoricul parcelelor unde sunt amplasate culturile de cereale, cu toate informatiile referitoare la culturile precedente, produsele aplicate, problemele observate si apoi sa isi achizitioneze erbicidele pentru aceasta primavara. Pentru acest lucru, ALCEDO va pune la dispozitie, pachetul Rival Plus, care contine produsele Rival Superstar 75 GD (0,02 kg/ha) si Cerlit (0,4 l/ha) sau Tomigan 250 EC (0,4 l/ha). Acest amestec reprezinta o solutie selectiva si completa de combatere a tuturor buruienilor cu frunza lata din culturile de cereale paioase.

Despre Rival Superstar 75 GD trebuie sa stiti ca este un erbicid sistemic, produs in Romania, selectiv fata de cerealele paioase si are in componenta sa tribenuron-metil (37,5 %) si clorsulfuron (37,5% ). Combate un spectru mare de buruieni dicotiledonate anuale si perene, inclusiv pe cele rezistente la 2,4 D. Este omologat pentru erbicidarea postemergenta a culturilor de grau, orz, orzoaica de primavara si ovaz, in doza de 15 – 20 g/ha, folosindu-se 200 – 500 l apa/ha. Ca si la celelalte erbicide din gama Rival, in conditii de seceta, erbicidarea se va face cu 500 l apa/ha, iar doza minima se recomanda cand culturile au un grad redus de imburuienare si/sau cu dominanta buruienilor sensibile. Perioada optima pentru erbicidare este in faza de infratire a cerealelor pana la formarea primului internod, respectiv faza de 2-4 frunze, maxim 10 cm inaltime la buruieni. Erbicidarea se poate face si cu o saptamana inainte de infratire, iar daca depaseste perioada optima de erbicidare aratata mai sus, tratamentul se poate aplica pana la faza de burduf. Tratamentele se fac la temperaturi de peste 5°C, cand nu exista perspective imediate de ploaie (minim 2 ore) si pe timp linistit, pentru evitarea imprastierii produsului pe terenurile sau culturile necerealiere invecinate. 

Referitor la Cerlit va spunem ca este un erbicid sistemic, cu flexibilitate remarcabila in aplicare, destinat combaterii in postemergenta a buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale paioase. Are ca substanta activa fluroxipir, si poate fi aplicat primavara intr-o fereastra foarte larga de la infratire pana la aparitia spicului. La cultura de grau se aplica in doza de 0,8 l/ha (singur) pentru combaterea buruienilor dicotiledonate, inclusiv Galium, Galeopsis, Convolvulus, Stellaria, si in doza de 0,4 l/ha cand este asociat cu Rival Superstar 75 GD . Pentru cultura de ovaz, in combaterea buruienilor dicotiledonate (in special Galium,Polygonum spp., Galeopsis, Convolvulus, Calystegia, fara Cirsium) se foloseste in doza de 0,8 l/ha (atunci cand se aplica singur) si 0,4 l/ha cand se aplica in combinatie cu Rival Superstar 75 GD.

In ceea ce priveste erbicidul Tomigan 250 EC acesta se aplica postemergent si se absoarbe foarte bine prin frunze, translocandu-se rapid prin planta si combate la grau buruienile dicotiledonate anuale si perene. Are ca substanta activa fluroxipir, iar specialistii in protectia plantelor recomanda ca tratamentele sa se faca in faza de 2-4 frunze a buruienilor dicotiledonate, si asta pentru a reduce competitia acestora cu plantele de grau. Asta cu toate ca, Tomigan este activ si in faze mai avansate de vegetatie a buruienilor. In cazul infestarii culturilor de grau cu Cirsium se recomanda aplicarea acestui erbicid in amestec cu erbicide sulfonilureice, doza in acest caz fiind de 0,4 l/ha.

Avand in vedere utilitatea pachetului Rival Plus, mentionam ca achizitionand acest pachet si indeplinind conditiile contractuale beneficiati de o reducere de 34,80%, platind doar 54,90 RON/ha, fara TVA. Pentru cei care doresc sa participe in cadrul programului ALCEDO “Cumperi, acumulezi puncte, castigi garantat!!!” pachetul se poate achizitiona la pretul de 84,20 RON/ha, fara TVA, pret pentru care acumulati un numar de 70 de puncte.

Pentru a achizitiona acest pachet, va rugam sa contactati reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra agricola sau sa intrati pe site-ul www. alcedoltd.ro/Sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.