Optimus 175 EC, regulator de crestere ce previne caderea plantelor la cereale paioase

Scris de Echipa Alcedo

Cand vremea va permite intrarea in camp si inceperea efectuarii tratamentelor fitosanitare este bine sa includeti in planul dumneavoastra de tratament, pentru cereale paioase si regulatorii de crestere. In newsletter-ul de astazi va aducem informatii despre Optimus 175 EC, regulator de crestere ce previne caderea plantelor si se poate utiliza la cereale de toamna (grau, orz, secara, triticale). Produsul pe care-l gasiti in portofoliul companiei ALCEDO are ca substanta activa trinexapac-etil, substanta ce este absorbita in special prin frunze si tulpini, iar absorbtia prin radacini este relativ limitata. Mai mult, aceasta este transportata acropetal in plante, mai ales in zonele cu crestere vegetativa rapida.

Retineti! Aplicarea lui Optimus 175 EC are ca efect cresterea in diametru a tulpinii, cresterea adancimii si a puterii de ancorare a radacinii, reducand astfel riscul frangerii de la baza a tulpinii.

Datorita formularii sale optimizate, picaturile de Optimus 175 EC isi maresc suprafata de contact atunci cand ating frunza. Planta tratata preia substanta activa mai eficient, rezultand un necesar mai mic de substanta activa pe hectar. Emulsia rezultata in urma amestecului cu apa este mai stabila fata de alte formulari. Utilizarea lui previne caderea plantelor si ajuta la o recoltare mai usoara a cerealelor. Iata culturile pentru care este omologat, precum si dozele. Asadar:

– la grau, doza este de 0,4l/ha;

la orz, doza omologata este de0,8 l/ha;

– la secara, doza este de 0,6 l/ha;

– la triticale, in doza de 0,6 l/ha.

Pentru toate cele patru culturi (grau, orz, secara, triticale) Optimus 175 EC se aplica intr-un volum de suspensie de 300 l/ha, stadiul de dezvoltare al culturii este de la inceputul impaierii pana la aparitia frunzei stindard (BBCH 30-39).

Precizam ca acest regulator de crestere este compatibil cu alte produse in tank-mix (fungicide, erbicide, adjuvanti).

Pentru a afla mai multe informatii despre aceste produs, dar si despre alte produse, puteti contacta reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO