Ofera o buna protectie plantelor de grau aflate la inceput de drum cu LANGIS

Scris de Echipa Alcedo

De la an de an, suprafata pe care se cultiva graul de toamna este tot mai mare. Nu exista ferma in a carei structura de culturi sa nu fie aceasta planta de cultura.

Neefectuarea tratamentului semintelor de cereale paioase cu un insecticid, mai ales in cazul graului cultivat dupa grau, favorizeaza cresterea populatiilor de daunatori din sol, situatie ce poate conduce la compromiterea culturilor de cereale.

De ce trebuie sa tratam samanta?

De ceva timp ne confruntam cu un atac din ce in ce mai puternic al viermilor sarma, chiar in zone in care daunatorul nu era prezent. Cauzele care au dus la propagarea daunatorului sunt multiple, incepand cu rotatia, conditiile climatice si, nu in ultimul rand, eficacitatea produselor utilizate in tratamentul semintei.

Cu ce insecticid putem trata samanta?

Specialistii ALCEDO recomanda pentru acest sezon LANGIS, insecticid destinat tratamentului semintelor de grau, orz, dar si porumb si floarea soarelui, pentru combaterea viermilor sarma (Agriotes spp.). Este omologat la cereale paioase in doza de 2,5 l/t samanta.

LANGIS actioneaza prin ingestie si contact, dar are si un efect repelent asupra viermilor sarma si a altor daunatori din sol. Insecticidul LANGIS, sub forma de emulsie, combina proprietatile repelente ale cipermetrinului, cu o formula unica, ce ofera o „zona de protectie” in jurul semintelor tratate, distrugand sau indepartand daunatorii, fara a afecta germinatia semintelor.

Deoarece piretroizii, asa cum este si cipermetrinul, sunt expusi unei degradari mai accelerate in functie de conditiile din sol (pH, umiditate, temperatura), pentru protectia mai indelungata a substantei active si imbunatatirea efectului insecticid, recomandam folosirea la tratamentul semintei si a fertilizantului MICROFERT U, in doza de 2,5 l/t samanta.