Odata cu caldura, afidele au aparut peste tot!

A trecut perioada scurta de ploi si a venit caldura, poate chiar prea devreme. Dar odata cu ea au venit si problemele. De cateva zile, fermierii se confrunta cu un atac foarte puternic al afidelor, fie ca vorbim de cultura mare, de pomi fructiferi, arbusti fructiferi, legume, flori, etc., deci sunt peste tot.

De ce sunt asa multe?

Pentru ca sunt numeroase specii, sunt polifage, deci ataca multe culturi, intepand si sugand sucul celular al plantelor, iar daca nu se intervine cu masuri de combatere, pot cauza pagube mari, inclusiv moartea plantelor.

Si ce nu trebuie uitat, afidele sunt vectori pentru viroze, care odata intrate in plante sunt greu de combatut. Poate cea mai buna masura de combatere a virozelor este stoparea vectorului, adica combatera afidelor si a altor insecte care inteapa si sug sucul celular al plantelor.

Cu ce putem combate?

La ALCEDO gasiti o gama bogata de insecticide din categoria piretroizilor: FASTER 10 CE (cipermetrin 100 g/l), FASTER DELTA (deltametrin 25 g/l), FASTER GOLD 50 EC (lambda-cihalotrin 50 g/l), KARIS 10 CS (lambda-cihalotrin 100 g/l), dar si un neonicotinoid, respectiv MOSPILAN 20 SP (acetamiprid 20 %), insecticide care combat multi daunatori, inclusiv afidele.

Astazi o sa vorbim numai despre FASTER DELTA, piretroid de sinteza care actioneaza prin contact si ingestie, afectand sistemul nervos al insectei, cu o durata de protectie de 7-10 zile. Legat de utilizari, insecticidul are omologari la foarte multe culturi agricole (cereale, rapita, sfecla de zahar, cartof, etc.), dar si la legume si pomi fructiferi, pentru combaterea multor daunatori, inclusiv a afidelor.

Important! Acolo unde in aceasta perioada temperaturile sunt ridicate, recomandam efectuarea tratamentului dimineata sau seara, cand temperatura este mai mica de 25°C.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.