O noua sesiune de proiecte, lansata la inceputul lunii decembrie

baniLa inceputul lunii decembrie, Ministerul Agriculturii, prin AFIR, va lansa o noua sesiune de depunere a proiectelor cu fonduri europene nerambursabile, pentru Submasura 4.1 – “Investitii in exploatatii agricole”. Suma disponibila este de 150 de milioane de euro, a anuntat, ministrul Achim Irimescu. “Speram sa deschidem aceasta licitatie de proiecte cat mai curand, este necesara in prima faza adoptarea unei Hotarari de Guvern in acest sens. Cred totusi ca la sfarsitul lunii noiembrie sau la inceputul lunii decembrie vom demara sesiunea de depuneri de proiecte pe Submasura 4.1”, a explicat ministrul Agriculturii.

Anul acesta fermierii romani au depus 1.385 de proiecte in cadrul submasurii 4.1 „Investitii in exploatatii agricole”, valoarea totala a acestora fiind de 575 de milioane de euro. In prezent, 406 proiecte au fost selectate pentru finantare. Scopul investitiilor este pentru cresterea competitivitatii exploatatilor agricole prin dotarea cu utilaje si echipamente performante, precum si investitiile pentru modernizarea fermei (in special cele de dimensiuni medii si asocieri de ferme mici si medii).

sursa: stiriagricole.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.