Nuprid OIL 004 CE, protectie sigura pentru pomi si vita-de-vie

nupridPentru cei dintre dumneavoastra care aveti livada sau plantatii viticole, va anuntam inca de pe acum ca este absolut necesara realizarea tratamentelor fitosanitare. Astfel, pentru a va proteja pomii de insecte, acarieni sau afide, Alchimex, in colaborare cu Nufarm, va recomanda Nuprid OIL 004 CE. Este un insecticid omologat pentru tratamente la pomii fructiferi, dar si la vita-de-vie si poate fi utilizat in perioada de repaus vegetativ si de inceput al dezmuguritului. Combate daunatori precum: paduchele din San Jose, acarianul rosu si cel comun, afide (oua de rezistenta), dar si paduchele testos. Pentru pomii fructiferi se recomanda a se folosi in concentratie de 1,5% (15 l in 1000 l apa/ha) sau pentru suprafete mai mici 1,5 litri in 100 litri apa/150 ml in 10 litri apa. La vita-de-vie se foloseste in concentratie de 1% (10 l in 1000 l apa/ha) sau pentru suprafete mai mici, 1 l in 100 l apa sau 100 ml in 10 l apa. Nu trebuie omis faptul ca aceste tratamente se fac in ferestrele iernii, atunci cand temperatura depaseste 5ºC.
Este important de specificat ca pentru soiurile de mar si vita-de-vie, sensibile la fainare, se poate aplica in amestec cu un fungicid sistemic (Topsin 500 SC, Bumper 250 CE), la inceputul dezmuguritului, asigurandu-se combaterea concomitenta si a bolilor, cum sunt moniliozele la pomi (rapanul si fainarea pentru mar, iar la vita-de-vie pentru fainare). Totodata, la speciile samantoase de pomi se poate aplica impreuna cu ALCUPRAL 50 PU, pentru prevenirea atacului timpuriu de Erwinia amylovora, iar la speciiile samburoase, monilioza. Nu se va aplica in amestec cu produsele pe baza de sulf.
Pentru a afla mai multe informatii despre acest produs, dar si despre alte produse, puteti contacta directorul Alcedo din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.