NUPRID® MAX AL 222 FS, performanta in tratamentul semintelor de cereale paioase

Scris de Echipa Alcedo

Importanta tratarii semintelor de cereale paioase cu un insectofungicid

Pentru ca trebuie sa fiti din timp informati despre ce trebuie sa faceti pentru campania de insamantat din toamna, la cereale paioase, ne-am gandit ca newsletter-ul de astazi sa fie dedicat acestui subiect. Mai exact, care sunt pasii unei culturi de cereale paioase sanatoase, inca de la infiintare. Si pentru ca bolile si daunatorii pot crea pagube majore acestei culturi, inca de la infiintare va recomandam insectofungicidul NUPRID® MAX AL 222 FS, fabricat in Romania. Aplicat pe seminte, actioneaza sistemic, fiind absorbit prin radacini si translocat in plante. Retineti! Prin continutul de tebuconazol, actioneaza preventiv si curativ asupra agentilor fitopatogeni care se transmit prin seminte si sol, protejand culturile de grau, orz si orzoaica fata de unele din cele mai pagubitoare boli specifice cu infectie externa si interna, cum sunt: malura comuna si fuzarioza la grau, taciunele zburator si sfasierea frunzelor la orz si orzoaica. Prin continutul de imidacloprid, actioneaza asupra daunatorilor din sol si de pe plante, asigurandu-le o foarte buna protectie fata de mai multi daunatori care prejudiciaza culturile de cereale paioase in prima parte a perioadei de vegetatie.

De asemenea, va recomandam ca odata cu efectuarea tratamentului semintelor sa aplicati fertilizantul MICROFERT-U, in doza de 2,5 l/t, cu o cantitate corespunzatoare de apa. Acest fertilizant starter are rolul de a pune elementele nutritive la dispozitia plantelor imediat dupa ce au germinat, cu un efort minim, asigurand o rasarire mai uniforma si plante mai viguroase.

Mai multe detalii despre aceste produse, va ofera dr. ing. Sorin Stefan, director tehnic ALCEDO si ing. Emilian Tudor, sef laborator Alchimex, urmarind filmuletele de mai jos.   

Echipa ALCEDO