Nuprid Al 600 FS poate fi folosit si in acest sezon pentru tratamentul semintei de rapita

Scris de Echipa Alcedo

Nuprid Al 600 FSLa solicitarea Asociatiilor de Producatori Agricoli si a Asociatiei Producatorilor de Seminte, Romania a notificat Comisia Europeana privind plasarea pe piata pentru o perioada de maximum 120 de zile a unor produse pentru tratament samanta din clasa neonicotinoidelor. Nuprid Al 600 FS, produs de Alchimex este unul dintre ele. Autorizatia a fost acordata pentru utilizarea controlata, in conditii de siguranta a produsului, in vederea combaterii daunatorilor la samanta de rapita a Phyllotreta spp(puricii cruciferelor). Autorizatia este valabila incepand cu 30 iunie a.c. pana in data de 30.10.2014.

Potrivit informatiilor Ministerului Agriculturii, vanzarea si utilizarea acestui produs pe teritoriul Romaniei se va face cu respectarea prevederilor legislatiei in vigoare, privind comercializarea si utilizarea produselor de protectie a plantelor. In vederea reducerii riscului asociat utilizarii produselor de protectie a plantelor, compania producatoare va comercializa produsul numai agentilor economici care fac dovada ca tratamentul va fi efectuat in instalatii profesionale, cu personal calificat.

Compania va tine o evidenta stricta a cantitatilor de produs comercializat/agent economic, pe care o va comunica saptamanal Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – Agentia Nationala Fitosanitara, in vederea evitarii crearii de stocuri de produs/samanta tratata dupa expirarea perioadei de 120 de zile. Etichetarea ambalajului semintelor tratate se va face conform prevederilor art. 49(4) al Regulamentului CE 1107/2009. Insamantarea se va efectua cu semanatori dotate cu echipamente care sa asigure reducerea riscului, respectand buna practica agricola.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prin directiile de specialitate de la nivel local, va monitoriza intreaga actiune, prin efectuarea de controale atat la locurile de tratare a semintei, cat si in camp la semanat.

Este interzisa crearea de stocuri de produs/samanta tratata dupa data de 30 octombrie 2014, se mai precizeaza in autorizatia temporara emisa de MADR.

sursa: madr.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.