Nuprid Al 600 FS poate fi folosit in acest sezon si pentru tratamentul semintei de rapita

Nuprid Al 600 FSInsecticidul Nuprid Al 600 FS, omologat pentru tratamentul semintei la grau, orz orzoaica, a primit in data de 30 iunie, a.c., derogare din partea Comisiei Europene, pentru a putea fi folosit si la tratamentul semintei de rapita. Derogarea este valabila timp de 120 de zile, pana in data de 30 octombrie 2014. Autorizatia a fost acordata pentru utilizarea controlata, in conditii de siguranta a produsului, in vederea combaterii daunatorilor la samanta de rapita a Phyllotreta spp (puricii cruciferelor), in doza de 6,0 l/t samanta.

Vanzarea si utilizarea acestui produs pe teritoriul Romaniei se va face cu respectarea prevederilor legislatiei in vigoare, privind comercializarea si utilizarea produselor de protectie a plantelor. In vederea reducerii riscului asociat utilizarii produselor de protectie a plantelor fermierii vor trebui sa faca tratamentul in instalatii profesionale, cu personal calificat.

Insamantarea se va efectua cu semanatori dotate cu echipamente care sa asigure reducerea riscului, respectand buna practica agricola. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin directiile de specialitate de la nivel local, va monitoriza intreaga actiune, prin efectuarea de controale atat la locurile de tratare a semintei, cat si in camp la semanat. Precizam ca este interzisa crearea de stocuri de produs/samanta tratata dupa data de 30 octombrie 2014.

Daca sunteti interesati de achizitionarea acestui insecticid, va recomandam sa luati legatura cu reprezentantul de vanzari Alcedo, din zona dvs, sau sa consultati www.alcedoltd.ro.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.