Nu uitati!15 iunie, data pana la care puteti depune cererile unice de plata fara penalizari!

Scris de Echipa Alcedo

Potrivit unui act normativ publicat la sfarsitul saptamanii in Monitorul Oficial, fermierii pot depune cererile unice de plata pentru anul 2016 pana pe 15 iunie. Persoanele care vor depune cererile dupa data de 15 iunie vor fi penalizate pentru intarziere. Precizam ca prin acest act normativ se extinde si categoria potentialilor beneficiari de plati, prin introducerea universitatilor, institutelor, statiunilor didactice, fermelor de cercetare si productie agricola, statiunilor de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol si altor organisme si organizatii de cercetare din domeniul agricol, indiferent de statutul lor juridic sau de modul lor de finantare. Aceasta masura vine ca urmare a deciziilor luate recent de Comisia Europeana, potrivit carora, prin derogare de la prevederile Regulamentului de punere in aplicare (UE) nr. 809/2014, termenul de depunere pe care fermierii trebuie sa-l respecte anul acesta este 15 iunie. Prin urmare, Romania a fixat la nivel national termenul-limita pana la aceasta data, fiind nevoie de modificarea cadrului legislativ autohton in acest sens.

Reamintim ca persoanele care nu vor respecta termenul-limita vor putea depune cererile unice de plata si dupa data de 15 iunie, in 25 de zile calendaristice, adica pana pe 10 iulie. Totusi, pentru fiecare zi de intarziere, autoritatile vor scadea 1% din suma la care fermierii ar fi avut dreptul daca ar fi depus documentele pana pe 15 iunie.

sursa: Guvernul Romaniei

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.