Nu uitati sa “intretineti” miristile! Inlaturati buruienile cu erbicide totale

Scris de Echipa Alcedo

Dupa recoltarea cerealelor paioase sau a rapitei, va recomandam sa nu evitati erbicidarea miristilor. Trebuie sa stiti ca daca buruienile nu sunt combatute, rezerva de seminte din sol va creste foarte mult. Pentru a preintampina acest lucru, este bine sa nu se neglijeze efectuarea lucrarilor de erbicidat. Asadar, aplicarea erbicidelor totale pe miristi se face atunci cand buruienile sunt in plina crestere, au 15-20 cm inaltime, iar frunzele sunt turgescente.

Atentie! Nu se recomanda erbicidarea cand buruienile trec printr-o perioada de stres hidric sau pe vreme caniculara, intrucat efectul erbicidului este mult redus. Erbicidarea se face cu produse pe baza de glifosat, doza stabilindu-se in functie de continutul de substanta activa, variind intre 3,0 si 5,0 l/ha, in 150-200 litri apa/ha. Timp de 2-3 saptamani dupa aplicare nu se va interveni mecanic pe suprafata tratata pentru ca erbicidul sa-si faca complet efectul.

Puteti folosi erbicide totale, precum Boom Efekt sau Roundup Extra.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO