Nu uitati de tratamentele din pomicultura in timpul repausului vegetativ!

Scris de Echipa Alcedo

De ce? Pentru ca elimina din timp rezerva de agenti patogeni (ciuperci si bacterii: rapan, foc bacterian, ciuruire etc.) din culturile de pomi fructiferi.

Tratamentele de toamna-iarna se bazeaza in general pe utilizarea succesiva a substantelor cu efect fungicid si insecticid. Scopul acestor tratamente? Combaterea rezervelor biologice ale daunatorilor si bolilor care supravietuiesc sezonului rece.

Momentul optim pentru efectuarea tratamentelor este reprezentat de caderea frunzelor, calendaristic, luna noiembrie, uneori inceput de decembrie, atunci cand vremea permite, iar temperaturile raman pozitive si pe timpul noptii.

Care sunt substantele si, respectiv, produsele utilizate pentru tratamente?

Tratamentele destinate controlului fitosanitar intr-o cultura se stabilesc pentru un anumit tip de agent de daunare, fie ca ne referim la bacterii, ciuperci sau daunatori. In functie de stadiul vegetativ, se va stabili atat concentratia, cat si numarul de tratamente. Printre solutiile utilizate recomandam:

  • Zeama bordeleza – pentru tratarea eventualelor boli fungice.
  • Insecticidul Mospilan 20 SG impreuna cu adjuvantul N-Oil, pe baza de ulei vegetal de floarea soarelui – pentru combaterea formelor hibernante ale paduchilor testosi, dar si a altor daunatori.
  • Fungicidul Alcupral 50 PU – reduce considerabil atat infectiile primare cauzate de agenti patogeni, cat si formele de rezistenta ale acestora.

Foarte important este ca aceste tratamente sa nu se execute pe vreme ploioasa si in conditii de vant! Tratamentele se fac doar cu produse omologate pentru speciile pomicole, preparate conform indicatiilor de pe eticheta si achizitionate doar de la surse autorizate. De asemenea, respectarea dozelor impiedica aparatia fenomenelor de fitotoxicitate sau a formelor de rezistenta in cazul unor boli sau daunatori.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO