Nu uitati, 31 octombrie, ultima zi de depunere a cererilor pentru motorina!

Scris de Echipa Alcedo

Porumb 09.05.2011Pana la 31 octombrie 2014 inclusiv, se depun cererile pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferentei de acciza pentru motorina utilizata in agricultura, trimestrul III/2014, reaminteste Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), potentialilor beneficiari.

Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard si acciza redusa (stabilita la 21 euro/1000 litri) pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura. Valoarea se calculeaza in lei, pe baza cursului de schimb valutar euro-leu utilizat anual la calculul accizelor, respectiv 1,7975/litru de motorina.

Ajutorul de stat se acorda producatorilor agricoli in functie de sectorul (vegetal, zootehnic si/sau imbunatatiri funciare) in care isi desfasoara activitatea.

In baza prevederilor art. 13 – 17 din Ordonanta Guvernului nr. 14/2010, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 74/2010, cu completarile ulterioare, beneficiarii care, prin inscrierea sau atestarea de date nereale pe documentele de decontare aferente ajutorului de stat, au incasat sume de la bugetul de stat in mod necuvenit, nu mai beneficiaza de ajutor pentru o perioada de trei ani. Totodata, sumele reprezentand ajutor necuvenit se recupereaza de la beneficiarii ajutorului de stat.

sursa:apia.org.ro