Nu uitati! 31 ianuarie 2016 termen limita pentru subventia la motorina!

Scris de Echipa Alcedo

tractFermierii romani pot sa ceara Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) ajutorul de stat pentru motorina folosita in trimestrul IV din 2015 pana la data de 31 ianuarie 2016. Cererile de plata se depun la APIA pana la finele lunii urmatoare trimestrului pentru care se solicita ajutorul de stat, insotite de o situatie centralizatoare. Aceasta va fi defalcata pe lucrarile agricole efectuate, cantitatile de motorina utilizate de agricultori in trimestrul respectiv, precum si de documentele fiscale.
Precizam ca, pana la 31 decembrie 2015, fermierii au primit doar 52% din ajutorul de stat pentru motorina aferenta trimestrului III al anului trecut. 48% ar urma sa primeasca in cursul lunii ianuarie sau cel tarziu in februarie din acest an.
Reamintim ca ajutorul de stat pentru motorina se acorda prin rambursarea diferentei dintre acciza standard si acciza redusa practicata la motorina folosita in agricultura. Rata accizei reduse pentru motorina folosita in agricultura in 2015 este 99,498 lei/1.000 de litri.
sursa: agroinfo.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.