Nu ratati sansa de a face tratamente fitosanitare la cultura de rapita, acum in toamna

Scris de Echipa Alcedo

salvator 25 EWPlante de rapita mai rezistente la iernare, cu SALVATOR 25 EW!

Inca mai aveti posibilitatea sa faceti tratament fitosanitar cu fungicid, in cultura de rapita, asigurandu-va in acest fel ca veti avea o cultura ce va ofera productii calitative si sigure. In acest context, va recomandam sa utilizati in aceasta perioada fungicidul SALVATOR 25 EW, a doua denumire a produsului ORIUS 25 EW, aflat in portofoliul de produse ALCEDO. Trebuie spus ca SALVATOR 25 EW este un produs cu actiune fungica si regulator de crestere in combaterea bolilor in cultura de rapita. Reamintim ca, inca din toamna, rapita este atacata de o serie de agenti patogeni, cel mai important fiind Phoma lingam, ce produce putregaiul uscat, care poate fi combatut aplicand fungicidul SALVATOR 25 EW.

Precizam ca, SALVATOR 25 EW este un fungicid sistemic pe baza de tebuconazol, absorbit rapid in tesuturi (in maxim 2 ore de la aplicare), cu translocare acropetala si o remanenta de circa 3-4 saptamani. Produsul are actiune preventiva, dar si curativa si eradicanta. Pe langa actiunea fungica, produsul creste rezistenta plantelor la iernare, aplicat in faza de rozeta actionand ca un veritabil regulator de crestere (provoaca scurtarea tijei si concentrarea sucului celular).

Referitor la patogenul Phoma lingam, daca nu este combatut inca din toamna, in primavara din cauza atacului in special pe tulpini poate provoca pierderi de productie de pana la 25%.

Retineti! SALVATOR 25 EW il puteti utiliza in doza de 0,5 l/ha.

Pentru a afla mai multe informatii despre acest produs, dar si despre alte produse, puteti contacta reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO