Nu plantati, pana nu va dezinfectati solul…

Scris de Echipa Alcedo

solarPentru cei dintre dumneavoastra care inca nu ati inceput plantatul in solar, va reamintim ca dezinfectarea solului este o lucrare absolut obligatorie. Trebuie tinut cont de faptul ca tot mai multi cultivatori de legume in spatii protejate inregistreaza anual pierderi din ce in ce mai mari din cauza bolilor si a daunatorilor din sol. Pentru a preintampina aceste situatii se recomanda sa se faca dezinfectia solului. Noi venim cu una dintre solutii: RAISAN 51. Acesta se foloseste pentru tratamentele preventive in vederea dezinfectarii solului, inainte de plantarea sau semanarea tuturor tipurilor de culturi. Combate cu succes ciupercile din sol (Fusarium, Verticillum, Rhizoctonia, Armillaria, Pythium, etc.), nematozii (Meloydogine, Pratylenchus, etc.), diverse insecte, dar si buruieni.

RAISAN 51 este un fumigant de sol cu activitate fungicida, insecticida, nematocida si erbicida, ce se gaseste sub forma de concentrat solubil (CS). Se aplica in sol, in cantitate de 750 pana la 1.200 l/ha, iar uneori doza poate fi marita pana la 2.000 l/ha.

Produsul poate fi aplicat la o adancime de 10 cm, prin udare sau injectare. Atentie! Dupa 15-21 de zile, solul trebuie lucrat pentru a ajuta gazele care au mai ramas sa se elimine. Noua cultura poate fi plantata dupa 5-6 zile de la aerisire.