Noua lege privind certificatele de producator, adoptata in toamna

Scris de Echipa Alcedo

terenuri-agricoleMinistrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca spera ca din septembrie sa fie adoptata de Parlament legea care schimba modalitatea de acordare a certificatelor de producator, in asa fel incat toate pietele din tara vor fi obligate sa aiba minim 20% producatori autentici. Acesta a explicat ca fostele certificate de producator se vor numi din toamna, atestate de producator. Pentru a fi sigur ca nu vor mai fi falsi producatori, Ministerul Agriculturii a prevazut ca noile atestate, care vor fi eliberate de primarii, sa aiba obligatoriu si avizul asociatiilor producatorilor.

„Nu numai primariile sunt cele care elibereaza certificatul. Acel atestat trebuie avizat si de asociatiile reprezentative, astfel incat sa ne asiguram ca cel care solicita un atestat pentru marfa provenita de pe 5 hectare comercializeaza 5 hectare si nu mai mult decat atat. Este si o masura de protectie a producatorilor, dar si o masura de combatere a evaziunii fiscale. De asemenea, se introduce un carnet de producator, astfel incat pe transportul produselor respective, catre piata sau in zona de desfacere, sa ne asiguram ca marfa provine din locul respectiv si nu mai exista acea evaziune fiscala”, a spus ministrul Constantin.

Oficialul a anuntat ca toti producatorii, indiferent ca sunt mari sau mici, vor avea nevoie de stampila unei asociatii care sa-i recunoasca, altfel nu mai pot vinde in piete.

sursa: agerpres.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.