Noi fonduri pentru investitii in procesarea fructelor

Scris de Echipa Alcedo

fructePrin noul Program National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, grupurile de producatori, cooperativele agricole si IMM-urile pot primi fonduri europene nerambursabile pana in limita maxima de 1,5 milioane de euro pentru proiectele depuse in cadrul submasurii 4.2a „Investitii in procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol“.

Obiectivele submasurii 4.2a prevad infiintarea, extinderea si/sau modernizarea unitatilor ce proceseaza materie prima provenita din sectorul pomicol, infiintarea, extinderea si/sau modernizarea de retele locale de colectare, receptie, depozitare, conditionare, sortare si ambalare; producerea si utilizarea energiei din surse regenerabile in unitatea proprie; eficienta energetica; actiuni de marketing.

De la 1 iulie se va deschide masura dedicata investitiilor in exploatatiile pomicole, cu o valoare de 75 de milioane de euro. Ministerul Agriculturii si-a propus sa reabiliteze, prin aceasta masura, o suprafata de 35.000 de hectare de livezi, dintr-un total de 170.000 de hectare la nivel national, din care jumatate sunt in declin. Prima alocare de 75 de milioane de euro va fi disponibila de la 1 iulie. Daca aceste sume vor fi consumate, ele vor fi extinse pana la totalul sumei de 350 de milioane de euro, cat exista in total pe pomicultura“, a spus Daniel Constantin.

sursa: Capital.ro