Mospilan 20 SP, eficient in control daunatorilor, prietenos cu albinele!

Scris de Echipa Alcedo

Daunatorii reprezinta o problema majora in orice cultura. Fara a actiona la timp, acestia va pot afecta culturile, ducand chiar la compromiterea lor. In newsletter-ul de astazi, va prezentam un insecticid, util in combaterea mai multor daunatori, si anume, Mospilan 20 SP, fabricat in Romania, ce are ca substanta activa acetamiprid. Cum actioneaza acest insecticid? Ei bine are o actiune rapida de soc, afectand sistemul nervos al insectelor, producand convulsii, paralizie si, in final, moartea acestora. Eficacitatea la 3 zile dupa tratament este de cel putin 99%, efectul de pornire putand fi observat in primele 2-3 ore de la aplicare. In plus, la contact, Mospilan 20 SP nu dauneaza plantelor, are toxicitate scazuta pentru oameni, nu afecteaza insectele polenizatoare, pestii sau pasarile. Nu este influentat de temperatura si ramane activ pana la 3 saptamani, economisind timp si energie pentru fermieri. Mospilan 20 SP actioneaza asupra tuturor stadiilor de dezvoltare a insectelor (ou-larva-adult).

Plante tratate: grau, rapita, porumb, cartof, tomate, castraveti, ardei, varza, ceapa, garoafe, trandafiri, crizanteme, tutun, mar, par si vita de vie.

Insecte combatute:Plosnita cerealelor, Gargarita tulpinilor de rapita, Gandacul lucios al rapitei, Viespea rapitei, Ratisoara porumbului, Gandacul de Colorado, Afide, Tripsul californian, Musculita alba de sera, Paduchele castravetilor, Omida fructelor, Paduchele verde, Buha verzei, Paduchele cenusiu al verzei, Tripsul tutunului, Paduchele crizantemelor, Omida miniera, Paduchele lanos. Despre timpul de pauza trebuie sa stiti ca de la efectuarea ultimului tratament si pana la recoltare trebuie sa treaca 3 zile la ardei si castraveti, 7 zile la cartof si varza, 14 zile la ceapa, mar si par. De asemenea, la unele culturi perioada de pauza este de numai o zi, de la tratament pana la recoltare.

Atentie! Pentru atingerea unei eficacitati maxime a tratamentului, se recomanda utilizarea unor cantitati corespunzatoare de solutie la unitatea de suprafata precum si o buna reglare a aparatelor de stropit.

Mai jos, veti gasi culturile, agentul de daunare precum si dozele/concentratiile pentru care acest produs este omologat:

Grau: plosnita cerealelor, in doza de 100 g/ha;

Rapita: gandacul lucios, viespea rapitei, in doza de 0,150 kg/ha;

Porumb: gargarita frunzelor de porumb, in doza de 0,100 kg/ha, ca tratament de corectie in vegetatie;

Ardei gras in solar: paduchele verde al piersicului, in concentratie de 0,0125%;

Cartof: gandacul din Colorado, in doza de 0,06 kg/ha;

Cartof samanta: afide, in doza de 0,06 kg/ha;

Castraveti: paduchele castravetilor, in concentratie de 0,0125%;

Castraveti solar: musculita alba de sera, in concentratie de 0,025% si tripsul californian, in concentratie de 0,04%;

Ceapa de consum: tripsul comun, in concentratie de 0,025%;

Mar: omida miniera a marului, in concentratie de 0,02%;

Plantatii de mar: paduchele lanos, in concentratie de 0,025% (0.375 kg/ha in 1500 l apa);

Par: puricele melifer al parului, in concentratie de 0,02%;

Tomate sera: tripsul californian, in concentratie de 0,04%;

Tomate solar: musculita alba de sera, in concentratie de 0,025%;

Trandafir: paduchele verde al trandafirului, in concentratie de 0,0125%;

Varza: buha verzei, in concentratie de 0,0125% si paduchele cenusiu al verzei, in concentratie de 0,025%;

Vita-de-vie: paduchele testos al vitei si molia vitei-de-vie, in doza de 0,25 kg/ha;

Crizanteme: paduchele verde, in concentratie de 0,0125%;

Garoafe: tripsul californian, in concentratie de 0,04%;

Molid: in doza de 20 g/100 scoarte toxice;

Tutun: paduchele verde al piersicului in concentratie de 0,015% si tripsul in concentratie de 0,025%.

Pentru a achizitiona acest produs, va rugam sa contactati reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra agricola sau sa intrati pe site-ul www. alcedoltd.ro/Sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO

 

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.