Mazarea furajera, o alternativa pentru a obtine banii pentru inverzire

Scris de Echipa Alcedo

Pentru a putea obtine cei 53,90 euro/ha, plata pentru inverzire, conform OUG nr. 3 din 18 martie 2015 si Ordinului MADR nr. 619 din 6 aprilie 2015 se prevede obligativitatea ca 5% din suprafata cultivata sa fie cu plante fixatoare de azot. In acest context, o alternativa in a obtine banii pentru inverzire este mazarea furajera, iar in newsletter-ul de astazi va prezentam pe scurt cateva informatii privind tratamentele pentru aceasta cultura.

Dupa cum multi stiu, mazarea este sensibila la concurenta buruienilor, dar si la aparitia bolilor si a daunatorilor. Este important de precizat faptul ca aplicand gresit o schema de tratament, acest lucru va avea repercusiuni asupra randamentului culturii. Asadar, pentru a alege corect erbicidele care se folosesc atat in preemergenta cat si in postemergenta sau doar in postemergenta, va recomandam sa utilizati urmatoarele produse: Butoxone M 40, in doza de 2-2,5 l/ha, Corum (0,625 l/ha) impreuna cu adjuvantul Dash (0,75l/ha), Leopard 5 EC, in doza de 1,5-1,75 l/ha, Select Super, in doza de 1-2 l/ha. De asemenea, puteti apela la erbicidul Pulsar, in doza de 0,75-1 l/ha, dar si Roundup, in doza de 2-3 l/ha.

Pentru combaterea bolilor ca antracnoza, rugina si mana sunt omologate si puteti utiliza atat Acrobat MZ 69 WG (2kg/ha) cat si Ortiva Top (1 l/ha). Iar pentru daunatorii care ridica probleme acestei culturi, fermierii pot apela la urmatoarele insecticide: Faster Gold (0,2 l/ha), Mospilan 20 SP (0,2 kg/ha), Fastac 10 EC (0,2 l/ha), Faster 10 CE (0,2 l/ha).

Pentru mai multe informatii despre tehnologia de cultura a mazarei, cititi numarul din luna februarie a revistei Sanatatea plantelor sau consultati site-ul www. alcedoltd.ro. De asemenea, directorii zonali ALCEDO va pot sfatui despre aceasta cultura.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.