Martie, luna cand vin subventiile

baniDe curand, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu a declarat ca plata integrala a subventiilor ar urma sa fie realizata in luna martie, mai devreme cu o luna decat termenul anuntat anterior.
In urma unei analize pe care am facut-o cu APIA si cu furnizorii de soft pentru modulul de plati a fost avansata data de 27 aprilie. Ulterior, pe baza procedurii de achizitie a softului pe care o avem impusa din partea Curtii de Conturi am ajuns sa ma castigam o luna. Sper ca cel mai tarziu in martie sa incepem platile”, a declarat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii.
Chiar daca circa 602.000 de agricultori au reusit sa primeasca pana in prezent avansul pe suprafata, pentru alti 100.000 de fermieri, precum si pentru cei inclusi in esantioanele de control, APIA nu a putut sa vireze, pana acum, niciun leu. Anul trecut au beneficiat de avansul SAPS un numar de 602.159 fermieri cu o suprafata de 5.753.954 ha, suma totala platita fiind de 1,128,470,121.91 lei (255.448.678,85 euro), conform APIA.
sursa: stiriagricole.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.