Marea Britanie permite utilizarea neonicotinoidelor in conditii de urgenta

Asociatia Nationala a Fermierilor din Marea Britanie (NFU) a obtinut aprobarea pentru utilizarea in conditii de urgenta a unor produse de tratat samanta de rapita din categoria neonicotinoidelor (clothianidin + ß-cyfluthrin si thiamethoxam).

Initial, solicitarea a fost respinsa de autoritatile competente, insa la interventia „robusta“ a fermierilor si a unor specialisti reputati in domeniu, dar si in baza informatiilor privind pericolul generat de mai multe organisme daunatoare, a fost admisa necesitatea unor astfel de tratamente.

Produsele vor putea fi aplicate pe o suprafata de cca. 30.000 ha pentru combaterea, in special a „gandacului tulpinilor de crucifere“ (Psylliodes chrysocephala), care afecteaza puternic o suprafata importanta de rapita, in Anglia.

Permisiunea de utilizare este de 120 de zile, iar in acest moment NFU se ocupa de asigurarea logistica a distribuirii si utilizarii produselor neonicotinoide in conditii de siguranta.

Se apreciaza ca, la nivelul Uniunii Europene, suspendarea utilizarii neonicotinoidelor a dus la o reducere a productiei cu cca. 10.5% la cereale si 7.5% la rapita.

Pana in acest an, Danemarca, Finlanda, Estonia, Bulgaria si Romania au obtinut derogari pentru utilizarea acestor categorii de produse.

sursa: www.farmchemicalsinternational.com

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.