Mare atentie la fainarea vitei de vie!

fainarea la vita de viePentru cei care detin plantatii de vita de vie, am dorit sa aducem in atentie astazi, o boala, care este considerata, alaturi de mana si putregai, una dintre cele mai pagubitoare, si anume fainarea la vita de vie. Produsa de ciuperca numita Uncinula necator, fainarea apare primavara si se manifesta pe parcursul intregii perioade de vegetatie pana toamna tarziu. Agentul patogen ataca toate organele aeriene ale plantei: frunze, lastari ierbacei, ciorchini, boabe. In vederea combaterii fainarii vitei de vie se recomanda urmatoarele masuri de profilaxie: lastarii atacati sa fie distrusi prin ardere, iar butucii puternic infectati ce constituie focare de infectie sa fie scosi si arsi, aplicarea corecta a lucrarilor de intretinere, aplicarea corecta a ingrasamintelor, evitandu-se excesul de azot.

De asemenea, se au in vedere tratamentele chimice, acestea aplicandu-se la avertizare, pe baza elementelor de biologie a patogenului, fazelor fenologice ale vitei de vie si a conditiilor climatice. Totodata, pentru combaterea fainarii se recomanda aplicarea a 4-6 tratamente, in functie de presiunea de infectie. In acest context, ALCEDO va recomanda aplicarea alternativa, in functie de tehnologie, a unora  din produsele : Bumper 250 CE, Cabrio Top, Falcon 460 EC, Flint Max 75 WG, Folicur Solo 250 EW, Karathane Gold 350 EC, Kumulus S, Manoxin C50 PU, Manoxin M60 PU, Mystic 250 EC, Orius 25 EW,  Postalon 90 SC, Shavit F 72 WDG, Stroby DF, Sulphur 80 WDG, Systhane Forte, Talendo, Thiovit Jet 80 WG, Topas 100 EC, Topsin 500SC, Universalis 593 SC.

Pentru a afla mai multe informatii despre aceste produse, dar si despre alte produse de protectia plantelor, consultati reprezentantul ALCEDO din zona dvs. sau intrati la sectiunea PRODUSE.

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.