Manualul de gradare pentru semintele de consum, modificat!

Comisia Nationala de Gradare a Semintelor de Consum (CNGSC) a transmis, ieri, o informare conform careia a aparut in Monitorul Oficial, Ordinul MADR nr. 228/05.07.2017, privind aprobarea Manualului de gradare pentru semintele de consum. Prin acest Ordin a fost modificat Capitolul 2 – “Tehnici si plan de gradare pentru grau”. Aceste modificari constau in:

  • Eliminarea factorilor de gradare continut de gluten umed si indice de deformare si trecerea lor la determinari suplimentare;
  • Introducerea ca factor de gradare a continutului de proteina cu valori diferentiate la gradul 1 (12%min.) si gradul 2 (11% min.). La gradul 3 nu se normeaza.

Restul manualului de gradare nu a suferit modificari. Textul integral al manualui poate fi accesat pe site-ul www.gradare.ro, incepand cu data de 17.07.2017.

sursa: Comisia Nationala de Gradare a Semintelor de Consum

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.