Mai este foarte putin timp: Pe 16 octombrie incepe plata avansurilor pentru platile directe

Scris de Echipa Alcedo

bani-subventiePregatirile pentru efectuarea platilor sunt pe ultima suta de metri, iar oficialii Agentiei de Plati au anuntat ca nu vor mai exista intarzieri. Desi la un moment dat se lua in calcul varianta renuntarii la plata subventiilor in doua transe, APIA a decis in final ca aceasta metoda sa fie adoptata si pentru achitarea platilor directe aferente campaniei agricole pe 2016. Astfel, fermierii care depun cererile unice pentru incasarea subventiilor vor primii banii tot in doua transe, prima data un avans ce va fi platit in aceasta toamna si apoi restul de banii, la o data ce va fi anuntata ulterior.

Plata avansurilor va incepe la jumatatea lunii viitoare, data de 16 octombrie fiind anuntata de directorul general adjunct al APIA, Adrian Pintea, ca termen la care vor fi virati primii bani. Oficialul APIA a precizat ca pentru efectuarea platii acestor avansuri va fi folosit acelasi soft informatic de anul trecut, si ca nu vor mai exista intarzieri, softul fiind deja pus la punct si necesitand doar o retehnologizare care se va finaliza pana pe 16 octombrie.

sursa: agroromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.