MADR incepe plata subventiilor pentru motorina

Scris de Echipa Alcedo

tractConform declaratiilor ministrului Daniel Constantin, aproximativ 13.500 de fermieri vor beneficia de aceste subventii, imediat ce va fi publicata in Monitorul Oficial Hotararea de Guvern deja adoptata, care prevede alocarea sumelor necesare. Dupa rectificarea de buget in urma careia MADR a primit cea mai mare suma dintre toate cele 11 ministere, ministrul Daniel Constantin a anuntat ca se va incepe plata subventiilor pentru motorina, ministerul dispunand astfel de banii necesari.
Rata accizei reduse pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare, este de 99,498 lei /1.000 litri, iar de aceste plati vor beneficia aproximativ 13.500 de fermieri.
In ceea ce priveste acordarea acestui ajutor, au aparut si unele modificari care urmeaza a fi aprobate de Guvern. Conform acestora, rata accizei reduse pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare, este de 99,498 lei /1.000 litri, iar ajutorul se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard la motorina si acciza redusa aplicata la motorina folosita in agricultura. Cererea va fi insotita de originalul sau copia adeverintei emisa de Primarie, conform inscrisurilor din Registrul agricol, sau va cuprinde informatii privind suprafetele si culturile mentionate in cererea de plata unica pe suprafata depusa la APIA si pe care solicitantul le exploateaza pana la sfarsitul fiecarui an.
sursa: agroromania.manager.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.