MADR a autorizat utilizarea in situatie de urgenta a produsului NUPRID AL 600 FS

Scris de Echipa Alcedo

Ratisoara porumbului (Tanymecus dilaticollis) este un daunator care creaza pagube serioase culturilor de porumb si floarea soarelui si cu care se confrunta an de an fermierii romani, fiind un daunator specific Romaniei.

Protectia culturilor impotriva acestui daunator trebuie sa inceapa inca de la semanat si pana cand tinerele plantute isi fac aparitia din sol. Atacul daunatorului are loc imediat dupa rasarire, in fenofaza de frunze cotiledoane, culturile de porumb si floarea soarelui putand fi compromise daca nu se intervine. Deci tratamentul semintei este vital.

In acest an, MADR a venit in sprijinul fermierilor si a aprobat tratarea semintelor de porumb si floarea soarelui cu NUPRID AL 600 FS (600 g/l imidacloprid) in perioada 25 ianuarie – 24 mai 2022, in zonele si pe suprafetele puternic afectate de atacul daunatorilor Tanymecus dilaticollis si Agriotes spp., conform Autorizatiei nr. 18052/17.12.2021.

Atentie! Tratamentul semintelor de porumb si floarea soarelui va fi efectuat numai de catre prestatorii de servicii autorizati si cu respectarea conditiilor derogarii.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO