Legea viei si vinului a fost adoptata

Scris de Echipa Alcedo

vita de vieZilele trecute a fost adoptata in Parlament noua lege a viei si vinului, care spune ca falsificatorii de vinuri risca inchisoarea si suspendarea activitatii pentru trei ani. Initiatorii legii au aratat ca noua lege trebuie sa ii protejeze pe adevaratii producatori de vinuri si sa descurajeze falsificarea acestui produs. Astfel, legea interzice folosirea de substante aromatizante sau de extracte la producerea vinurilor, exceptie constituind aromatizarea datorata contactului vinului cu lemnul de stejar. Nu in ultimul rand, sunt interzise folosirea substantelor aromatizante de orice natura, a indulcitorilor sintetici si colorantilor la obtinerea vinurilor. De asemenea, noua lege stabileste ca producerea, expunerea spre vanzare si/sau vanzarea cunoscand ca sunt falsificate sau substituite de vinuri si produse vinicole care sunt vatamatoare sanatatii sunt pedepsite cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda penala si interzicerea exercitarii unor drepturi.

Pentru fapte de falsificare a vinurilor pentru care exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila se aplica masura suspendarii autorizatiei de antrepozit fiscal pe o perioada de 3 ani, de catre autoritatea de reglementare in domeniul finantelor publice in urma sesizarii autoritatii responsabile cu controlul tehnic vitivinicol.

sursa:agrointel.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.