Legea privind infiintarea si acreditarea fondurilor mutuale, modificata

Scris de Echipa Alcedo

MADRMinisterul Agriculturii vrea sa modifice legislatia privind infiintarea si acreditarea fondurilor mutuale pentru gestionarea riscurilor in agricultura si acordarea de compensatii financiare membrilor pentru pierderile economice generate de boli si/sau daunatori la plante si animale, de un incident de mediu sau alti factori naturali, prin ordonanta de urgenta.

Avand in vedere stadiul avansat al negocierilor care se deruleaza la nivelul Comisiei Europene pentru validarea Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, neadoptarea masurilor prin care se creaza cadrul juridic national necesar infiintarii si acreditarii fondurilor mutuale pentru gestionarea riscurilor in agricultura, cuprinse in prezenta ordonanta de urgenta, va perturba functionarea schemelor de gestionare a riscurilor prin intermediul fondurilor mutuale„, motiveaza Ministerul Agriculturii necesitatea adoptarii actului normativ de catre Guvern.

Conform unui proiect lansat in dezbatere publica de MADR, fondurile mutuale pot beneficia de sprijin din fonduri publice de la bugetul UE si bugetul de stat, in limita fondurilor disponibile, si vor fi supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Reamintim ca rolul fondurilor mutuale este de a acorda compensatii financiare membrilor pentru pierderile economice generate de fenomene climatice nefavorabile, de boli ale animalelor, organisme daunatoare plantelor sau incidente de mediu.

sursa: stiriagricole.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.