Le gasiti in portofoliul de “Seminte iscusite de la ALCEDO”: Jup si Casanova, doua soiuri de orz, respectiv orzoaica, ce promit!

Ca si cultura de grau, si orzul si orzoaica sunt printre preferintele fermierilor, ocupand suprafete semnificative. In news-ul de astazi, vrem sa prezentam doua soiuri, unul de orz si celalalt de orzoaica, Jup si Casanova, de la companiile Caussade Semences si Limagrain care fac parte din oferta “Seminte iscusite de la ALCEDO”. Vi le recomandam pentru calitatile si insusirile lor fiziologice deosebite.

Jup

Jup

Soiul Jup este un orz de toamna, densitatea optima la semanat de 160-180 kg/ha, cu alungirea paiului semi-timpurie, iar aparitia spicului este timpurie. Talia plantelor de orz Jup este medie-inalta, are toleranta buna la inghet, la cadere, dar si la seceta. Mai mult, este rezistent la boli ca: fainare (Erysiphe hordei), sfasierea frunzelor (Pyrenophora graminea) si arsura frunzelor (Rhynchosporium secalis) si usor sensibil la rugina bruna (Puccinia hordei). Are un potential de productie ridicat si se preteaza a fi cultivat in toate zonele de cultura a orzului din tara.

Casanova

Casanova

Cel de-al doilea soi de astazi este cel de orzoaica de toamna, Casanova, un soi semi-timpuriu, cu o plasticitate ecologica buna, densitatea optima la semanat fiind de 350-400 boabe/mp. Are capacitate excelenta la infratire: 3-4 frati fertili. O insusire cautata de fermieri – talia plantelor medie-joasa scoate acest soi in evidenta. Prezinta o buna rezistenta  la iernare si tolereaza bine  seceta si arsita. S-a remarcat ca un soi cu un potential productiv ridicat (7,5-8 tone/ha), fiind cultivat in toate zonele de cultura ale tarii. Prezinta o toleranta buna la fainare (Erysiphe hordei) si arsura frunzelor (Rhynchosporium secalis), insa este usor sensibil la rugina bruna (Puccinia hordei).  In conditii de tehnologie specifica, recolta are calitate de orz de bere.

Asadar, daca vreti sa semanati in aceasta toamna cele doua soiuri prezentate astazi, va rugam pentru mai multe detalii sa contactati reprezentantul de vanzari ALCEDO din zona dvs. agricola.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.