Jup si Casanova, doua soiuri de orz si orzoaica pe care puteti miza!

In news-ul de astazi, vrem sa va reamintim ca puteti miza pe doua soiuri pe care le regasiti in oferta “Seminte iscusite de la ALCEDO”,  unul de orz si celalalt de orzoaica, Jup si Casanova, de la companiile Caussade Semences si Limagrain. Vi le readucem in atentie pentru calitatile si insusirile lor fiziologice deosebite.

Jup – rezistent la boli, potential ridicat de productie

JUP

JUP

Despre soiul Jup, acesta este un orz de toamna aristat, alungirea paiului fiind semi-timpurie, iar aparitia spicului este timpurie. Talia plantelor de orz Jup este medie-inalta, are toleranta buna la inghet, la cadere, dar si la seceta. Mai mult, este rezistent la boli ca: fainare (Erysiphe hordei), sfasierea frunzelor (Pyrenophora graminea) si arsura frunzelor (Rhynchosporium secalis) si usor sensibil la rugina bruna (Puccinia hordei). Are un potential de productie ridicat si se preteaza a fi cultivat in toate zonele de cultura a orzului din tara.

Casanova, rezistenta foarte buna la iernare

Casanova

Casanova

Cel de-al doilea soi de astazi, este cel de orzoaica de toamna, Casanova, un soi semi-timpuriu, cu o plasticitate ecologica buna, densitatea optima la semanat fiind de 350-400 boabe/mp, capacitate excelenta la infratire (3-4 frati fertili), talia plantelor medie-joasa, rezistenta foarte buna la iernare, si tolerant la seceta si arsita. S-a remarcat ca un soi cu un potential productiv ridicat (7,5-8 tone/ha), fiind cultivat in toate zonele de cultura ale tarii. Prezinta o toleranta buna la fainare (Erysiphe hordei) si arsura frunzelor (Rhynchosporium secalis), insa este usor sensibil la rugina bruna (Puccinia hordei).

Asadar, daca vreti sa semanati in aceasta perioada cele doua soiuri prezentate astazi, va rugam ca pentru mai multe detalii sa contactati reprezentantul de vanzari ALCEDO din zona dvs. agricola.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.