Iscusitul SORRIAL este soiul de grau tolerant la inghet, cadere si seceta

  • 06.08.2021
  • Scris de echipa ALCEDO

SORRIAL este un soi de grau nearistat ce oferta un potential de productie ridicat si prezinta calitate superioara pentru segmentul de panificatie. In 2021, fermierii care l-au ales au obtinut productii intre 7000 – 10000 kg/ha, in functie de zona si tehnologia aplicata.

Mai multe detalii despre acest soi gasiti mai jos.

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi nearistat
  • alungirea paiului: semi-timpurie
  • aparitia spicului: semi-timpurie
  • talie plantelor: mica-medie
  • boabe de duritate medie si uniformitate foarte buna
  • toleranta la inghet: tolerant
  • toleranta la cadere: tolerant
  • toleranta la seceta: tolerant

TOLERANTA LA BOLI

  • fainare (Erysiphe graminis): foarte putin sensibil
  • rugina galbena (Puccinia striiformis): foarte putin sensibil
  • rugina bruna (Puccinia recondita): sensibil
  • fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): putin sensibil
  • septorioza (Septoria tritici): putin sensibil

INDICI DE CALITATE

  • continut de proteina: 12-16%
  • energie: 220-250
  • segment de panificatie: grau de calitate superioara
  • potential de productie ridicat
  • MMB: 46 g

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania
  • densitatea optima: 400-450 boabe germinabile/mp

In imagine se poate observa evolutia unei sole de grau din sudul Romaniei in anul agricol 2020-2021.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO