Iscusitul RUBISKO – soi de grau cu indici de calitate superiori si productii de pana la 10.000 kg/ha

Niciun soi din portofoliul de SEMINTE ISCUSITE nu a fost ales intamplator. RUBISKO este un soi cu indici de calitate superiori. Vorbim de un soi aristat, cu o rezistenta la cadere foarte buna ce se datoreaza taliei mica-medie a plantelor, ce in sezonul 2020-2021 a atins productii de pana la 10.000 kg/ha.

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi aristat
  • talia plantelor mica-medie
  • alungirea paiului: timpurie
  • capacitatea de infratire foarte ridicata
  • inflorire semi timpurie
  • aparitia spicului: timpurie
  • rezistenta la ger: foarte putin sensibil
  • rezistenta la cadere: foarte buna
  • sensibil la clortoluron
  • boabe de duritate medie-tare

TOLERANTA LA BOLI

  • fainare (Erysiphe graminis): rezistent
  • rugina galbena (Puccinia striiformis): rezistent
  • rugina bruna (Puccinia recondita): foarte rezistent
  • fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): mediu rezistent
  • septorioza (Septoria tritici): rezistent
  • helmintosporioza (Helminthosporium tritici-repentis): rezistent
  • ochi de pasare (Pseudocercosporella herpotrichoides): sensibil

INDICI DE CALITATE

  • continut de proteina: 11-13%
  • energie: 120-175
  • segment de panificatie: calitate ridicata
  • potential de productie ridicat

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania
  • densitatea optima: 300-370 boabe germinabile/mp

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.