Inlaturati buruienile erbicidand miristile

Scris de Echipa Alcedo

foto cerere in casatorieDaca nu ati efectuat dezmiristirea sau aratul pe solele de pe care ati recoltat cerealele paioase sau rapita, va recomandam sa nu evitati erbicidarea miristilor. Trebuie sa stiti ca daca buruienile nu sunt combatute, rezerva de seminte din sol va creste foarte mult. Pentru a preintampina acest lucru, este bine sa nu se neglijeze efectuarea lucrarilor de erbicidat. Asadar, aplicarea erbicidelor totale pe miristi se face atunci cand buruienile sunt in plina crestere, au 15-20 cm inaltime, iar frunzele sunt turgescente. Nu se recomanda erbicidarea cand buruienile trec printr-o perioada de stres hidric sau pe vreme caniculara, intrucat efectul erbicidului este mult redus. Doza de erbicid folosita pentru produsele cu continut de 360g/l glifosat este de 4-5 litri pe hectar si se majoreaza cu 10-20% daca buruienile sunt imbatranite sau daca terenul este puternic infestat cu volbura, mur, boz sau trestie. Erbicidul se aplica in 150-200 litri apa pe hectar. Timp de 2-3 saptamani dupa aplicare nu se va interveni mecanic pe suprafata tratata pentru ca erbicidul sa-si faca efectul complet.

Erbicide totale, precum: Boom Efekt, Clinic 360 SL, Glyphogan 480 SL, Roundup si Roundup Energy le puteti gasi in reteaua ALCEDO.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre aceste produse, dar si despre alte produse de protectia plantelor, va rugam sa luati legatura cu reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra sau sa consultati site-ulwww.alcedoltd.ro, sectiunea PRODUSE.

Si ca sa ne mai descretim putin fruntile si sa uitam de temperaturile caniculare, va spunem ca erbicidele totale pot rezolva si probleme precum o cerere in casatorie mai speciala, de exemplu. Asa a procedat un fermier din Buckinghamshire, Anglia. El a cerut-o in casatorie pe prietena sa, folosind erbicide pe care le-a pulverizat cu ajutorul unui ATV pentru a scrie mesajul in cultura sa de grau. Gestul sau a distrus aproape un pogon de grau, in valoare de aproximativ 600 de lire, insa nu a avut motive sa regrete pierderea materiala, mai ales ca logodnica sa a acceptat propunerea, fiind pe „deplin coplesita“, asa cum a declarat chiar ea.

 

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.