INGENIO – un grau iscusit, aristat, ce va garanteaza cantitate si calitate!

Scris de Echipa Alcedo

Va intrebati ce este special la INGENIO? Este un soi de grau aristat, timpuriu, a carui productie ridicata este vizibila inca din timpul vegetatiei, datorita arhitecturii soiului (boabe si spice mari).

De ce vi-l recomandam? Pentru ca va ofera flexibilitate in alegerea parcelei, fiind un soi care se preteaza foarte bine diferitelor conditii agronomice din ferma dumneavoastra. Si nu e doar atat! Pe langa plasticitatea ecologica buna si toleranta la seceta si inghet, INGENIO are un continut de proteina de 12,5 – 13% si un MMB de 50 – 70 g.

Daca vorbim despre boli, acest soi este tolerant la fainare (Erysiphe graminis), mediu tolerant la rugina galbena (Puccinia striiformis) si septorioza (Septoria tritici) si mediu sensibil la rugina bruna (Puccinia recondita) si fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum).

Perioada optima de semanat este intre 15 – 25 octombrie, iar densitatea optima este de 500 boabe germinabile/mp.

In plus, in acest an, venim cu doua optiuni pentru tratamentul semintei:

  1. Pachetul LANGIS AMIRAL PROFFY PLUS, care cuprinde insecticidul LANGIS (cipermetrin 300 g/l), fungicidul AMIRAL PROFFY 6 FS (tebuconazol 60 g/l) si fertilizantul MICROFERT-U, o solutie iscusita pentru tratamentul semintelorde cereale paioase.
  2. Insectofungicidul AUSTRAL PLUS (fludioxonil 10 g/l + teflutrin 40 g/l), impreuna cu fertilizantul MICROFERT-U.

Pentru mai multe informatii despre aceste produse, va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra agricola sau ramaneti conectati la intreaga oferta ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicatiei ALCEDO pentru fermieri iscusiti, disponibila acum din AppStore sau Google Play: http://aplicatia.alcedoltd.ro/

Echipa ALCEDO