INGENIO – soi iscusit de grau cu productivitate stabila

Scris de Echipa Alcedo

Continuam prezentarea soiurilor de grau, astazi cu INGENIO, un soi aristat timpuriu ce garanteaza o productie de calitate printr-un continut bun de proteina. Alte caracteristici despre acest soi sunt prezentate mai jos:

 

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi aristat, timpuriu;
  • talia plantelor: inaltime medie (90 cm);
  • boabe de duritate medie;
  • adaptabilitate buna in diferite conditii de mediu si tehnologie;
  • dezvoltare rapida in primele faze de vegetatie;
  • toleranta la seceta si inghet;
  • mediu tolerant la cadere;

 

TOLERANTA LA BOLI

  • fainare (Erysiphe graminis): tolerant;
  • rugina galbena (Puccinia striiformis): mediu-tolerant;
  • rugina bruna (Puccinia recondita): mediu-sensibil;
  • fuzarioza spicelor (Fusariumculmorum): mediu-sensibil;
  • septorioza (Septoria tritici): mediu-tolerant;

 

INDICI DE CALITATE

  • continut ridicat de proteina de calitate superioara: 12.5-13%;
  • segment de panificatie: calitate ridicata;
  • productivitate stabila;
  • potential de productie ridicat;
  • MMB: foarte ridicat 50-70 g;
  • masa hectolitrica: 75-78 Kg/hl;

 

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • densitatea optima: 400-500 boabe germinabile/m2(atentie la MMB);
  • perioada optima de semanat: 5-25 octombrie;
  • Atentie! Se recomanda o cantitate de samanta (kg/ha) mai mare datorita MMB-ului ridicat (50-70 g);

 

BENEFICII

  • garanteaza o productie de calitate printr-un continut bun de proteina;
  • ofera flexibilitate in alegerea parcelei fiind un soi care se preteaza foarte bine conditiilor din ferma;
  • productie ridicata, vizibila inca din timpul vegetatiei datorita arhitecturii soiului (boabe si spice mari).

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO