Informatii noi despre plata pe inverzire: Din 2017, procentul de inverzire va creste de la 5 la 7 %

Scris de Echipa Alcedo

mazare1Anul 2017 aduce pentru fermierii romani conditii mult mai dure in ceea ce priveste plata pentru inverzire. De exemplu, incepand din campania 2017, suprafata obligatorie pentru inverzire va fi majorata de la 5%, cat este in prezent, la 7%. Pe langa acest lucru, cei care nu realizeaza acest procent vor fi sanctionati. “Este adevarat ca procentul obligatoriu de inverzire va creste de la 5 la 7%, incepand cu campania 2017. Acest lucru se aplica pentru fermierii care detin peste 15 hectare. Este un regulament european la care si Romania trebuie sa se alinieze. Am beneficiat pana acum de un regim mai bland sa spunem, deoarece noua Politica Agricola Comuna (PAC) a fost la inceput, insa din 2017 vor exista conditii mai dure”, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Potrivit unui raport al Comisiei Europene, in circa 72% din suprafata agricola a Uniunii Europeane se implementeaza cel putin o schema de inverzire (diversificarea culturilor, mentinerea pasunilor permanente). La nivelul Uniunii Europene, 75% din totalul terenurilor arabile sunt eligibile in privinta cerintei de diversificare a culturilor.

De asemenea, aproape 70% din totalul terenurilor arabile din UE fac obiectul zonelor de interes ecologic, cu 14% din terenurile arabile declarate deja ca fiind zone de interes ecologic. Cifrele arata ca majoritatea fermierilor au ales sa isi indeplineasca obligatiile de inverzire prin declararea zonelor de interes ecologic, productive (culturi fixatoare de azot, culturi secundare).

sursa: stiriagricole.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.