Informatii de ultima ora de la APIA

Scris de Echipa Alcedo

APIAPotrivit unui comunicat de presa remis astazi redactiei noastre, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca incepand cu data de 23 iunie 2016, de cand a inceput procedura de avizare la plata a fermierilor ale caror cereri unice de plata depuse in cadrul Campaniei 2015 au facut obiectul controalelor pe teren (clasic, teledetectie, ecoconditionalitate) si pana astazi, 28 iunie, au fost autorizati un numar de 30.404 fermieri cu o suma totala de 79,38 milioane euro.
Astfel, suma totala autorizata la plata pentru cererile unice din Campania 2015 pe toate tipurile de fonduri (Fondul European de Garantare Agricola – FEGA, Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala – FEADR si Buget National),  este de 1,33 miliarde de euro pentru un numar de 829.307 beneficiari.
De asemenea, precizam ca in data de 27 iunie 2016 a fost platit si ajutorul exceptional, cu caracter termporar, acordat fermierilor din sectorul laptelui şi al produselor lactate, ajutor reglementat de HG nr. 160/16.03.2016, in suma totala de 8.773.154 euro pentru un numar de 17.014 cereri.
Comunicat de presa APIA

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.