Informatii de ultima ora de la APIA

Scris de Echipa Alcedo

APIAAdrian Pintea, directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), a declarat, ieri, ce plati li se fac fermierilor romani in acest moment. Potrivit acestuia, platile directe vor fi reluate odata cu aprobarea bugetului national. “Noi, deocamdata, platim pe FEADR (n.r – Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala) pentru ca am avut o virare in cont pe 30 decembrie 2016. Ce o sa platim acum este FEADR. Restul, FEGA (n.r – Fondul European de Garantare Agricola),  in momentul in care va fi aprobat bugetul national. Deja se lucreaza si la Ajutorul national tranzitoriu (ANT), plata pentru efectivul de animale, pentru a pregati si hotararea de Guvern. Stiti ca noi am dat tot, in afara de sprijinul cuplat si ANT”, a spus directorul APIA.

Tot acesta a mai precizat ca, in acest moment, APIA face plati pentru fosta Masura 214 agromediu si clima, Masura 10 agromediu si clima, Masura 11 agricultura ecologica, Masura 13 zone care se confrunta cu constrangeri naturale.

Despre plata subventiei pe suprafata va spunem ca aceasta nu s-a incheiat. “Am platit, in total, FEGA si FEADR. Noi tot ce am platit, platim din bugetul nostru si Comisia Europeana ramburseaza in termen de 45 de zile. Am platit 872 de milioane de euro avans la subventii  si, in aceasta saptamana sau prin 15 ianuarie 2017, trebuie sa ne ramburseze Comisia Europeana. Vor intra in contul statului, si apoi se va decide: fie se dau, fie asteptam aprobarea bugetului national pe 2017 si pe urma vom incepe din nou platile”, a mai explicat Adrian Pintea.

sursa: agroinfo.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.