Incepand de vineri, APIA va vira banii pentru platile pe suprafata

Scris de Echipa Alcedo

baniDin 8 aprilie, APIA va demara virarea platilor directe pe suprafata catre fermieri. Cel putin asa sustin autoritatile…Din declaratiile directorului general APIA, Ioan Merca este vorba in prima transa de circa 600.000 de beneficiari ai platilor pe suprafata, incluzand aici si fermierii care au si animale si care vor incasa acum doar banii pentru terenuri. Guvernul Romaniei a aprobat saptamana trecuta cuantumul platilor directe pe suprafata ce cuprinde urmatoarele 5 scheme:

  • Schema de plata unica pe suprafata, in cuantum de 79,7392 euro/ha;
  • Plata redistributiva – 5 euro/ha pentru primul interval, adica 1 – 5 ha inclusiv si 51,0789 euro/ha pentru al doilea interval: peste 5 si pana la 30 ha inclusiv;
  • Plata pentru inverzire – 59,1277 euro/ha;
  • Plata pentru tinerii fermieri – 19,9348 euro/ha.
  • Ajutor national tranzitoriu (ANT) –19,1942 euro/ha.

Precizam ca fondurile totale alocate insumeaza 1,235 miliarde euro, din care platile directe din FEGA (Fondul European de Garantare Agricola) reprezinta 1,107 miliarde euro, iar 127,95 milioane euro constituie plafonul Ajutoarelor Nationale Tranzitorii (ANT), care se aloca de la bugetul de stat.

sursa: agroinfo.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.