Incepand cu 5 mai, se pot depune cererile pentru motorina aferenta anului 2014

tractZilele trecute, Executivul a aprobat deschiderea unei noi sesiuni de depunere a cererilor de acord prealabil, aferent anului 2014, in perioada cuprinsa intre 5 mai si 10 iunie 2014 inclusiv. Executivul a adoptat normele metodologice privind acordarea ajutorului de stat pentru motorina utilizata in agricultura la sedinta de Guvern de miercuri.

La mijlocul saptamanii trecute, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a anuntat ca au ajuns in conturile fermierilor 120,89 de milioane de lei pentru subventia la motorina in perioada 9-14 aprilie 2014. Banii au ajuns la 12.409 beneficiari.

Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard si acciza redusa (stabilita la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura.

sursa: stiriagricole.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.