Incepand cu 1 august, TVA de 9% pentru inputurile agricole

Scris de Echipa Alcedo

SIGLA_GUVERNULUI_ROMÂNIEIIeri, Anca Dragu, ministrul Finantelor Publice, a anuntat ca Guvernul a decis reducerea cotei de TVA de la 20% la 9% pentru ingrasaminte, produse fitosanitare, seminte si pentru prestari de servicii specifice sectorului agricol. Aceasta reducere ar putea intra in vigoare de la 1 august.
”Avem o masura foarte importanta si anume reducerea cotei de TVA de la 20% la 9% pentru ingrasaminte, produse fitosanitare, pentru seminte si alte produse destinate insamantatarii sau plantarii, dar si pentru prestari de servicii specifice de tipul celor utilizate in sectorul agricol, cum ar fi pentru lucrari de arat, de semanat, de prasit, erbicidat, recoltat, greblat etc. Aceasta masura este conforma cu acquis-ul comunitar in domeniu si este de natura a crea premisele pentru stimularea persoanelor care desfasoara activitati in domeniul agricol, cresterea nivelului de accesibilitate la bunuri si servicii de tipul celor utilizate in sectorul agricol, facilitarea de noi investitii in agricultura, derularea in conditii optime a programelor de investitii din fondurile europene nerambursabile in domeniul agricol”, a declarat aseara, de la Palatul Victoria, ministrul Anca Dragu.
sursa: Guvernul Romaniei

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.