In atentia fermierilor: Schimbari la declararea suprafetelor agricole din cererea unica

tractO modificare legislativa adoptata si publicata deja, ieri, in Monitorul Oficial este menita sa clarifice modul in care fermierii pot dovedi ca lucreaza terenurile pentru care solicita subventii. Schimbarea se aplica pentru cererea unica depusa anul viitor, din 1 martie 2017.

Asadar, printr-o Ordonanta de Urgenta a Guvernului adoptata de Parlament si promulgata de presedintele Romaniei Klaus Iohannis, devenind de luni, 14 noiembrie, Legea 212/2016, se aduc modificari cu privire la modul in care se va face dovada suprafetelor agricole exploatate incepand cu anul de cerere 2017. Astfel, pana acum, conform OUG 3/2015, odata cu cererea, beneficiarii trebuiau: Sa prezinte la depunerea cererii unice de plata sau a modificarilor aduse acesteia documentele necesare care dovedesc utilizarea legala a terenului agricol, inclusiv a terenurilor care contin zone de interes ecologic, precum si a animalelor. Aceste documente trebuie sa fie incheiate inaintea depunerii cererii unice de plata si trebuie sa fie valabile cel putin pana la data de 1 decembrie a anului de cerere”. Aceasta parte din legislatie a fost modificata astfel incat fermierii care vor sa beneficieze de subventii agricole, pe langa conditiile care au fost valabile si in anul 2016, trebuie:Sa prezinte la depunerea cererii unice de plata sau a modificarilor aduse acesteia documentele necesare care dovedesc utilizarea terenului agricol sau o copie a anexei nr. 24 de la starea civila a unitatilor administrativ-teritoriale, daca este cazul, inclusiv a terenurilor care contin zone de interes ecologic, precum si a animalelor. Aceste documente trebuie sa fie incheiate inaintea depunerii cererii unice de plata si trebuie sa fie valabile cel putin pana la data de 1 decembrie a anului de cerere”.

sursa: agrointel.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.