Impozitul agricol va putea fi eliminat prin noul Cod fiscal

Scris de Echipa Alcedo

bani subventieLa inceputul lunii februarie, premierul Victor Ponta doreste sa prezinte Parlamentului principalele prioritati pentru sesiunea de primavara, discutand despre Codul fiscal si procedura fiscala.

Daca parlamentarii vor da curs unui proiect de lege in acest sens, noile prevederi ale Codului Fiscal ar putea sa aduca si eliminarea impozitului agricol. Deputatii au primit deja propunerea legislativa pentru eliminarea impozitului si contributiilor aferente veniturilor din activitatile agricole, silvice si din piscicultura, initiata de 22 de senatori si deputati.

Modul in care a fost reglementat a creat disfunctionalitati privind incasarea acestui venit, fiind ineficient pentru bugetul statului. Din datele furnizate de catre Ministerul Finantelor Publice rezulta ca estimarile au fost de aproximativ 450 milioane lei, iar incasarile au fost de aproximativ 120 milioane lei. Daca luam in considerare si intentia Guvernului de a restitui impozitul persoanelor care au inregistrat pierderi, exista un motiv in plus pentru eliminarea acestui impozit”, au precizat senatorii si deputatii in expunerea de motive a propunerii legislative.

Propunerea legislativa se afla in momentul de fata in dezbatere la Camera Deputatilor.

sursa: agri-news.ro